Terugblik op de opening van de foto expositie in de Kargadoor

In januari opende de Kargadoor haar deuren voor de opening van onze foto expositie over mensenrechtenverdedigers die te gast waren bij Shelter City Utrecht. De expositie is nog tot 12 februari te zien.

De expositie bestaat uit portretten van 24 moedige individuen, waaronder een LHBTQI+ rechtenactivist uit Kenia, een burgerrechtenactivist uit Polen, een verdediger van academische vrijheid in Venezuela en een Kirgizische activiste voor persvrijheid. Elk portret vertelt een uniek verhaal.

Op 13 januari werd de expositie feestelijk geopend in de Kargadoor, waar bezoekers de kans kregen om de huidige Shelter City gast, Yendri, te ontmoeten. Hij deelde inzichten over de LHBTQ+situatie in zijn thuisland Venezuela en hoe hij verandering teweegbrengt.

Deze tentoonstelling, een samenwerking tussen Peace Brigades International (Nederland), de Gemeente Utrecht, Justice & Peace Nederland en de Kargadoor, biedt een inkijkje in de veerkracht van mensenrechtenverdedigers wereldwijd en het belangrijke werk dat zij doen. De portretten blijven tot 12 februari 2024 te zien in de Kargadoor.

Shelter City, een wereldwijd initiatief dat veilige havens biedt aan mensenrechtenverdedigers, blijft een cruciale rol spelen in het ondersteunen van mensenrechtenverdedigers. De expositie werd mogelijk gemaakt door de steun van het Vfonds, Haëlla stichting, Lush en de Kargadoor.

Bekijk hier de video ter korte sfeerimpressie van de avond!
Gemaakt door: Chiel Eijt