PBI en Shelter City nemen afscheid van Inga

Begin juli heeft Inga, onze Shelter City gast, Nederland verlaten en is teruggekeerd naar haar thuisland. We kijken terug op drie maanden vol nieuwe inzichten en ervaringen, alsmede nieuwe samenwerkingen en partners binnen het Shelter City netwerk.

Tijdens haar verblijf in Nederland had Inga een volle agenda. Naast ontmoetingen met verscheidene organisaties in zowel Nederland als België, zoals het Netherlands Helsinki Committee, Aids Foundation East West, Artikel 1, het International Partnership for Human Rights en vele anderen, volgde ze Engelse lessen en nam ze deel aan het vak Comparative Human Rights Law aan de Universiteit Utrecht. Maar ook in haar vrije tijd heeft ze niet stilgezeten; zo nam Inga bijvoorbeeld yogalessen om tot rust te komen en voor het verkrijgen van wat zij noemt “emotionele vrijheid”.

Er waren een aantal grote events tijdens Inga’s verblijf. Zo was er het Human Rights Café dat door PBI werd georganiseerd, alsmede de Utrecht Canal Pride waar Inga feestte samen met het team van PBI, de Gemeente Utrecht en Vincent, een andere Shelter City gast. Als je geïnteresseerd bent in deze gebeurtenissen, lees dan vooral de voorgaande artikelen hierover (zoals bijvoorbeeld het artikel over het Human Rights Café of het artikel over de Canal Pride).

Als je meer wilt weten over Inga en met name over haar werk rondom de vrijheid van meningsuiting in Kirgizië, neem dan vooral een kijkje naar de documentaire die wij over haar maakten. Deze kun je hier vinden: www.youtube.com/watch?v=NAJn39Sq1oY.

We willen Inga graag bedanken voor haar deelname aan het Shelter City programma! We zullen haar altijd herinneren door haar woorden: “I love Utrecht and I was reborn in Utrecht!”